Известие

Collapse
No announcement yet.

Подробности около разни ремонти на 159

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Някой има ли впечатление от носачи Birth, че имам два предни за смяна?
    Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm Q-Tronic '09 - Remapped - Ex
    Alfa Romeo 146 1.6 TS '97 - Ex
    Lancia Phedra 2.2 JTD '03

Comment

• На Либра съм карал с такива. Тотален боклук.

По темата:

020 - 2 Крушки за късите +35%
      062 - 4 тампонa за предни горни носачи Sidem
      066 - Масло Motul 5w40 5л.
      012 - Маслен филтър Mann
      046 - Въздушен филтър Mann
      100 - Горивен филтър Mann
      146 - Ангренаж Contitech + обтяжна ролка INA, Пистов ремък Contitech + ролка на обтегача му INA,
      031 - Паразитна ролка ангренаж SKF
      090 - Водна помпа HEPU

Цените са с 20-30% отстъпки
      '05 E-class 3.0 24v LPG, '05 C-class 1.8 16v Kompressor Sportcoupe, '09 A-class 1.5 8v
      Ex:'07 147 1.6, '07 159 1.9 JTDm, '00 Lybra 1.9 JTD, '86 Delta GT 1.6, '04 C2 1.6, '97 Vectra 1.8, '97 Dedra 1.6

Comment

• Първоначално публикувано от T-Jet Покажи съобщение
        Някой има ли впечатление от носачи Birth, че имам два предни за смяна?
        Някъде в темата препоръчваха турски носачи....преди 5 хил. км. сложих такива. Знам, че е още рано, но засега са добре.
        Alfa Romeo 159SW, 2.4 JTD, 06, remap, no EGR, no DPF, no "peperudk`s", no eco friendly, a.k.a. THE BLACK MAMBA

Comment

• Teknorot са турските. Доста ги хвалят и в Ланча форума Моя майстор също ги препоръчва.
          '05 E-class 3.0 24v LPG, '05 C-class 1.8 16v Kompressor Sportcoupe, '09 A-class 1.5 8v
          Ex:'07 147 1.6, '07 159 1.9 JTDm, '00 Lybra 1.9 JTD, '86 Delta GT 1.6, '04 C2 1.6, '97 Vectra 1.8, '97 Dedra 1.6

Comment

• Понеже ми предстои смяна на дискове и накладки....дайте ми малко инфо за марки и ориентировъчни цени. Аз и Черната мамба ще сме ви благодарни!
            Alfa Romeo 159SW, 2.4 JTD, 06, remap, no EGR, no DPF, no "peperudk`s", no eco friendly, a.k.a. THE BLACK MAMBA

Comment

• Дисковете са по скъпички, но има и компромисни варянти.
              https://www.autopower.bg/%D1%81%D0%B...dm-d113c2.html
              Alfa Romeo EX 155 1.8SS,147jtd,156TS,156jtd,
              159 1.9 няколко. 2.4 няколко, Auto, ръчка - всичко
              NEW 159 2.0 JTDm Black TI

Comment

• Някой имал ли е проблеми с буксите на дюзите ? И дали от 156 150 hp са еднакви буксите със 159 ?
                Буксата ми на 3та дюза нещо е с размърдани краченца,искам да я срежа и да си запоя читава,ама 159 на части или няма или са продали цялата инсталация.Не е истина тая букса кви мизерии прави.

Last edited by Princo; d.m.y г., 19:03. Основание: асд
                159 SW 1.9 JTDm 150 hp - The beautiful devil.

No one is immune to the trials and tribulations of life.

Comment

• Първоначално публикувано от Princo Покажи съобщение
                  Някой имал ли е проблеми с буксите на дюзите ? И дали от 156 150 hp са еднакви буксите със 159 ?
                  Буксата ми на 3та дюза нещо е с размърдани краченца,искам да я срежа и да си запоя читава,ама 159 на части или няма или са продали цялата инсталация.Не е истина тая букса кви мизерии прави.

Аз имах драма след като обслужих колата миналата година. Явно след разкачането едната, май пак на 3ти цилиндър се беше разкрачила и оставах на пътя... Щото като влезе мотора в авариен режим, при мене и кутията влиза също, спира да сменя а скорорсти и става страшно...
                  Разглобих внимателно, почистих, натегнах и вързах със свински опашки да стои стегнато.

Интересното е че всичките ми дюзи си бяха вързани с опашки като взех колата, явно си е заболяване по рождение. Така ми казаха и в сервиза.
                  Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
                  ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Comment

• "лек волан"

Здравейте, имам BRERA 2.4 JTD от две седмици. Карах я повече през почивните дни. Колата е страхотна, но ми прави впечатление лекия волан/ в смисъл имал съм подобни коли със спортен дух и управлението е по-стегнато/. Тази малко се носи натук натам и компенсирам постоянно с волана, а нямам луфт в рейката. Окачването е сравнително здраво/няма скърцане тропане/ по неравности се държи добре с изключение по магистрала Хемус. При леко завъртане на волана гумите се подчиняват,но някак си не усещам стабилност. Да кажа, че съм още със зимни гуми, но едва ли е решаващо за усилието на хидравлика. До два дена ще ги сменя. Та на въпроса такова ли поведението на този модел.
                    Alfa Brera 2,4 JTDM Fiat Doblo 1,9 JTD

Comment

• Хм, даже обратното е при моята. Волана е много стегнат и даже малко тежък. И много директен.

Comment

• Първоначално публикувано от sspasov Покажи съобщение
                        Здравейте, имам BRERA 2.4 JTD от две седмици. Карах я повече през почивните дни. Колата е страхотна, но ми прави впечатление лекия волан/ в смисъл имал съм подобни коли със спортен дух и управлението е по-стегнато/. Тази малко се носи натук натам и компенсирам постоянно с волана, а нямам луфт в рейката. Окачването е сравнително здраво/няма скърцане тропане/ по неравности се държи добре с изключение по магистрала Хемус. При леко завъртане на волана гумите се подчиняват,но някак си не усещам стабилност. Да кажа, че съм още със зимни гуми, но едва ли е решаващо за усилието на хидравлика. До два дена ще ги сменя. Та на въпроса такова ли поведението на този модел.
                        Пробвай с реглаж на сходимоста, преден и заден мост.
                        Alfa Romeo EX 155 1.8SS,147jtd,156TS,156jtd,
                        159 1.9 няколко. 2.4 няколко, Auto, ръчка - всичко
                        NEW 159 2.0 JTDm Black TI

Comment

• Задния много вероятно да не е в час...

Comment

• в петък ще ми пристигнат летните гуми, ще направя реглаж и дано е ок. Ще споделя.
                            Alfa Brera 2,4 JTDM Fiat Doblo 1,9 JTD

Comment

• Масло за ръчни скорости 3л по 23лв. литъра Opel OEM
                              Термостат BEHR - 65 лв.
                              Last edited by LYBRAtor; d.m.y г., 01:00.

Comment

• Първоначално публикувано от Princo Покажи съобщение
                                Някой имал ли е проблеми с буксите на дюзите ? И дали от 156 150 hp са еднакви буксите със 159 ?

Точно така направи смело и безотговорно,сложи от старите букси,много по-добри са,аз съм си събрал 3-4 комплекта от старите куплунзи,да сменям точно на 159/Брера/Крома................

---------- Post added at 17:05 ---------- Previous post was at 17:03 ----------

Първоначално публикувано от Yavor Покажи съобщение
                                Задния много вероятно да не е в час...
                                И аз залагам на разбити унибали,но това не трябва да пречи на управлението,ако реглажа е ок,може да се насочи към тампоните на долните носачи,ако задните са скъсани е възможно да сее предницата !!!!
                                Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
                                Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
                                Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Working...
                                X